top of page

YIN YANG YOGA

Yin Yang Yoga is een combinatie van de zachte, meditatieve Yin Yoga en de dynamische, krachtige Yang Yoga, die zich richt op het in evenwicht brengen van de energie in het lichaam en het bevorderen van flexibiliteit, kracht en ontspanning. Lees meer

Kine_Expo_groepspraktijk-yin-yang-yoga-groepsles.jpg

Yin Yang Yoga is een yogastijl die zich richt op zowel de zachte, ontspannende aspecten van yoga als op de krachtige en actieve aspecten. Het combineert de principes van Yin Yoga, waarbij houdingen langdurig worden vastgehouden en gericht zijn op het stretchen van de diepere lagen van het lichaam, met de principes van Yang Yoga, waarbij houdingen vloeiender en actiever zijn om de spieren te versterken.

De Yin Yang Yoga-les begint meestal met een reeks langdurige, passieve houdingen die gericht zijn op het openen van de heupen, het stretchen van de rug en het kalmeren van de geest. Deze houdingen worden vaak gedurende 3 tot 5 minuten aangehouden om de fascia, bindweefsel en spieren in het lichaam te laten ontspannen en te rekken.

 

Na de Yin-houdingen volgt meestal een serie van meer actieve en dynamische houdingen die gericht zijn op het versterken van de spieren, het verbeteren van de bloedcirculatie en het vergroten van de flexibiliteit. Deze houdingen zijn vaak korter en worden herhaald om een meer dynamische en actieve yogastijl te creëren.

Yin Yang Yoga kan voor verschillende niveaus geschikt zijn en is vooral geschikt voor mensen die behoefte hebben aan zowel fysieke uitdaging als ontspanning en stressvermindering. De combinatie van Yin- en Yang-houdingen biedt een evenwichtige yogapraktijk die zowel de zachte als de krachtige aspecten van yoga combineert.

Lesgeefster: Sophie Pelsmaekers

Yoga
bottom of page