top of page
Kine_Expo_groepspraktijk-manuele-therapie-manipulatie-osteopathie-chiropractie-kraken.jpg

Osteopathie is een discipline binnen de gezondheidszorg die een holistische benadering hanteert voor het behandelen en bevorderen van de gezondheid van individuen. Deze benadering is gebaseerd op het idee dat het menselijk lichaam een integrale eenheid is waarin alle systemen - zoals het musculoskeletale, het neurologische, en het vasculaire systeem - met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden.

 

Osteopaten geloven dat verstoringen in één deel van het lichaam een cascade van effecten kunnen veroorzaken die elders in het lichaam symptomen kunnen veroorzaken. Daarom richten ze zich niet alleen op het behandelen van specifieke symptomen, maar ook op het identificeren en corrigeren van de onderliggende oorzaken van deze symptomen. Dit wordt meestal gedaan door middel van manuele therapieën, zoals manipulatie en mobilisatie van spieren, gewrichten en weefsels, om de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam te bevorderen.

Osteopathische behandelingen zijn vaak gericht op het herstellen van de normale functie en beweging van het lichaam, evenals het bevorderen van de algehele gezondheid en welzijn. Osteopaten kunnen ook advies geven over levensstijl, oefeningen en houding om herhaling van klachten te voorkomen en het algemene welzijn te bevorderen.

Het doel van osteopathie is niet alleen het verlichten van symptomen, maar ook het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn van individuen door het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Osteopathie wordt vaak gebruikt bij de behandeling van diverse aandoeningen, waaronder musculoskeletale aandoeningen, maar het kan ook worden toegepast als aanvullende therapie bij andere medische behandelingen.

Gespecialiseerde therapeut(en): Eline de Bruin, Mattijs Peeters (in opleiding)

Osteopathie
bottom of page