top of page

PODOLOGIE

Podologie is een paramedisch vakgebied dat zich richt op het analyseren, voorkomen en behandelen van voetgerelateerde problemen en afwijkingen om de algemene gezondheid en mobiliteit te bevorderen. Voor zolen werkt onze podologe samen met Borginsole. Lees meer

Physiotherapy

Podologie is een paramedisch domein dat zich toelegt op de studie en behandeling van voetgerelateerde aandoeningen en afwijkingen, met als doel het bevorderen van de algemene gezondheid en mobiliteit van individuen. Podologen evalueren de anatomie en functie van de voeten, en onderzoeken hoe deze aspecten van invloed kunnen zijn op het bewegingsapparaat en het algemene welzijn.

De podoloog houdt zich bezig met het identificeren van structurele en functionele problemen in de voeten, en kan verschillende technieken toepassen om deze aan te pakken. Hierbij kan gedacht worden aan het voorschrijven van aangepaste inlegzolen (podologische zolen) om de stand van de voeten te corrigeren, het verstrekken van advies over schoeisel, en het uitvoeren van oefeningen ter verbetering van de voetfunctie.

Joséphine Schiltz werkt voor podologische zolen samen met Borginsole. Borginsole is een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van op maat gemaakte inlegzolen. Podologen die met Borginsole werken, maken gebruik van geavanceerde technologieën en meetmethoden om zeer precieze en persoonlijke inlegzolen te vervaardigen die aansluiten bij de individuele behoeften van de patiënt. Deze inlegzolen kunnen helpen bij het corrigeren van afwijkingen in de voetstand en het verminderen van klachten aan het bewegingsapparaat. Het gebruik van Borginsole-technologie in de podologie benadrukt de nauwkeurigheid en op maat gemaakte aanpak die podologen toepassen om de gezondheid van de voeten en het algemene welzijn van hun patiënten te bevorderen.

 

Podologe: Joséphine Schiltz

Podologie
bottom of page