top of page

ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE

Orthomoleculaire therapie is een vorm van alternatieve geneeskunde die zich richt op het behandelen en voorkomen van ziekten door het aanpassen van de voeding en het gebruik van natuurlijke supplementen om het lichaam van de juiste hoeveelheden voedingsstoffen te voorzien. Lees meer

Kine_Expo_groepspraktijk__0395_edited.jpg

Orthomoleculaire therapie is een vorm van complementaire geneeskunde die zich richt op het behandelen van ziekten en aandoeningen door het optimaliseren van de voeding en de aanwezigheid van natuurlijke stoffen in het lichaam. De term "orthomoleculair" betekent letterlijk "juiste moleculaire omgeving" en heeft betrekking op het streven naar het handhaven van optimale niveaus van voedingsstoffen in het lichaam.

De basisprincipes van orthomoleculaire therapie zijn gebaseerd op de overtuiging dat een groot aantal ziekten en aandoeningen het gevolg zijn van een onevenwichtige voeding en/of een gebrek aan essentiële voedingsstoffen in het lichaam. Orthomoleculaire therapeuten proberen deze onevenwichtigheden te corrigeren door patiënten te voorzien van voedingsstoffen in hogere doses dan normaal, inclusief vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren en andere natuurlijke stoffen.

Orthomoleculaire therapie is gebaseerd op het idee dat het lichaam het beste functioneert wanneer het is voorzien van optimale niveaus van voedingsstoffen. Het is gericht op het herstellen van de natuurlijke balans van het lichaam, het verminderen van ontstekingen, het bevorderen van de genezing en het verbeteren van het immuunsysteem.

Orthomoleculaire therapie kan worden gebruikt voor een breed scala aan aandoeningen en ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, artritis, chronische vermoeidheid, depressie en angststoornissen. Het kan ook worden gebruikt om het immuunsysteem te versterken en het lichaam te beschermen tegen ziekten en infecties.

Orthomoleculaire therapie omvat ook aanvullende behandelingsmethoden, zoals het gebruik van detoxificatie en chelatietherapie om schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen, en het gebruik van voedingssupplementen om de gezondheid te verbeteren en de weerstand tegen ziekten te vergroten.

Het is belangrijk om een gekwalificeerde orthomoleculaire therapeut te raadplegen voordat u begint met een behandelplan.

Gespecialiseerde therapeut(en): Anke Christiaansen

Orthomoleculaire
bottom of page