top of page

ONCOLOGISCHE VOETZORG

Oncologische voetzorg richt zich op het voorkomen en behandelen van voetproblemen die optreden als gevolg van kankerbehandelingen. Ze betracht pijn te verminderen en de levenskwaliteit van de patiënt te verbeteren. Lees meer

kine-expo-groepspraktijk-kinesist-therapeut-kinesitherapie-antwerpen-medische-pedicure-onc

Oncologische voetzorg is degespecialiseerde voetzorg die wordt verleend aan mensen met kanker. Het doel is om te helpen bij het voorkomen en behandelen van complicaties die verband houden met kankerbehandelingen, zoals chemotherapie, bestralingstherapie en immunotherapie.

Deze behandelingen kunnen bijwerkingen hebben, zoals neuropathie (zenuwbeschadiging), oedeem (zwelling), droge huid, broze nagels en vermoeidheid, die de voeten kunnen beïnvloeden. Oncologische voetverzorgers werken vaak samen met andere gezondheidszorgprofessionals om deze complicaties te verminderen en te behandelen.

Oncologische voetzorgverleners kunnen helpen bij het behandelen van nagelproblemen en huidveranderingen, en bijvoorbeeld ook adviseren over de juiste schoenen en sokken om te dragen om wrijving en druk te verminderen. In combinatie met manuele lymfedrainage kan dit helpen om zwelling te verminderen en vocht af te drijven.

Het is belangrijk om een gespecialiseerde oncologische voetverzorger te raadplegen als u kankerbehandelingen ondergaat en problemen met uw voeten ondervindt. Zij kunnen u helpen bij het behouden van een goede voetgezondheid en levenskwaliteit tijdens uw behandeling. We stellen ook een verwijsbrief op voor het oncologisch team.

Gespecialiseerde therapeut(en):  Joséphine Schiltz

Onco
bottom of page