top of page

ALGEMENE & MUSCULOSKELETALE REVALIDATIE

Algemene & musculoskeletale kinesitherapie is gericht op het verbeteren van de algehele fysieke functie en het verminderen van pijn en beperkingen in het bewegingsapparaat van het lichaam. Lees meer

Algemene & muskuloskeletale revalidatie staat voor de behandeling van aandoeningen van het musculoskeletale systeem, dat bestaat uit de botten, gewrichten, spieren, pezen en ligamenten. Het doel van muskuloskeletale revalidatie is het verbeteren van de fysieke functie en het verminderen van pijn en beperkingen als gevolg van deze aandoeningen.

Muskuloskeletale aandoeningen kunnen variëren van acute blessures, zoals verstuikingen en breuken, tot chronische aandoeningen, zoals artrose en hernia's. De revalidatie kan bestaan uit verschillende therapieën, zoals fysiotherapie, oefentherapie, manuele therapie en ergotherapie.

Deze therapieën kunnen helpen bij het verminderen van pijn, verbeteren van mobiliteit en kracht, het herstellen van de normale functie van het getroffen gebied en het voorkomen van toekomstige blessures. De revalidatie kan ook dieetbeheer omvatten en advies over de juiste houding en beweging om het herstelproces te bevorderen.

Muskuloskeletale revalidatie kan worden toegepast bij verschillende aandoeningen, waaronder letsels aan de wervelkolom, schouders, heupen, knieën, enkels, voeten en handen. Het kan helpen bij het herstellen van de functionaliteit en het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten met deze aandoeningen.

Gespecialiseerde therapeut(en): alle therapeuten

AlgMuscReva
bottom of page