top of page

MANUELE LYMFEDRAINAGE

Manuele lymfedrainage is een zachte massagetechniek die wordt gebruikt om de natuurlijke lymfestroom in het lichaam te stimuleren en zo het immuunsysteem te ondersteunen en vochtophoping te verminderen.

Lees meer

Kine_Expo_groepspraktijk-manuele-lymfedrainage-vodder-mldv-vocht-been-afdrijven-handen-lym

Manuele lymfedrainage Vodder is een specifieke vorm van lymfedrainage die ontwikkeld is door Emil Vodder en zijn vrouw Estrid Vodder. Het is een zachte en subtiele massagetechniek die gericht is op het stimuleren van het lymfestelsel om overtollig vocht en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

 

Het lymfestelsel is een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem en helpt bij het verwijderen van afvalstoffen en overtollig vocht uit het lichaam. Wanneer het lymfestelsel niet goed werkt, kan er oedeem (zwelling) optreden, wat kan leiden tot pijn en ongemak. Manuele lymfedrainage Vodder maakt gebruik van een zachte, ritmische aanraking om de stroom van lymfevloeistof te stimuleren en de zwelling te verminderen. Het kan worden toegepast op verschillende delen van het lichaam, waaronder de armen, benen, buik en gezicht.

De behandeling begint meestal met een uitgebreide evaluatie van de patiënt om de specifieke aandoening en de oorzaak van de klachten vast te stellen. De manuele lymfedrainage Vodder therapeut zal dan een behandelplan opstellen dat is afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt. Tijdens de behandeling zal de therapeut specifieke handbewegingen gebruiken om de lymfevloeistof door de lymfevaten te stimuleren en te verplaatsen naar de lymfeklieren, waar het wordt gefilterd en afgevoerd. De techniek is zacht en ontspannend en kan helpen bij het verminderen van oedeem, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verlichten van pijn en spanning.

Manuele lymfedrainage Vodder kan worden toegepast bij een breed scala aan klachten, waaronder lymfoedeem, zwelling na een operatie of trauma, chronische sinusitis, migraine en andere aandoeningen. Het is een veilige en effectieve behandelmethode die vaak wordt gebruikt in combinatie met andere therapieën, zoals compressietherapie en oefeningen.

Het is belangrijk om te onthouden dat manuele lymfedrainage Vodder een gespecialiseerde techniek is die alleen moet worden uitgevoerd door gekwalificeerde en getrainde therapeuten. Patiënten moeten altijd een gekwalificeerde zorgverlener raadplegen voordat ze beginnen met een nieuwe behandeling.

Gespecialiseerde therapeut(en): Anke Christiaansen

 

Manuele Lymfedrainage
bottom of page