top of page

NEUROLOGISCHE KINE

Neurologische kinesitherapie is gericht op het behandelen van neurologische aandoeningen en het herstellen van motorische functies door middel van gespecialiseerde oefeningen en technieken. Lees meer

Neurologische kinesitherapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie die zich richt op het behandelen van neurologische aandoeningen. Het doel van neurologische kinesitherapie is het verbeteren van de motorische functies en het verminderen van beperkingen die ontstaan als gevolg van neurologische aandoeningen zoals een beroerte, Parkinson, multiple sclerose, hersenletsel en andere neurologische aandoeningen.

De behandeling omvat een combinatie van fysieke oefeningen, manuele therapie en andere technieken gericht op het herstellen van de functies van het centrale zenuwstelsel en het verbeteren van de coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en mobiliteit van de patiënt.

De neurologische kinesitherapeut werkt vaak in nauwe samenwerking met andere zorgverleners, zoals neurologen, ergotherapeuten en logopedisten om de beste zorg voor de patiënt te bieden en een volledig herstel te bevorderen.

 

Het behandelplan wordt opgesteld op basis van de individuele behoeften van de patiënt en kan gedurende het revalidatieproces worden aangepast om de voortgang te waarborgen.

Gespecialiseerde therapeut(en): Dorine Anseeuw

Neuro Kine
bottom of page