top of page

VOETVERZORGING

Onze podoloog kan een verscheidenheid aan huid- en nagelaandoeningen behandelen zoals likdoorns (eksteroog), ingegroeide nagel, eelt, schimmelnagel. Lees meer

Podologische verzorging is een gespecialiseerde benadering van voetgezondheid die gericht is op het diagnosticeren, behandelen en voorkomen van diverse voetaandoeningen. Podologen, experts op dit gebied, spelen een cruciale rol bij het handhaven van de algehele gezondheid van de voeten.

Een podologische sessie begint meestal met een grondig onderzoek van de voeten, waarbij de huid, nagels, gewrichten en biomechanica worden geanalyseerd. Door middel van biomechanische evaluatie kunnen podologen afwijkingen in het gangpatroon identificeren, wat kan bijdragen aan het ontstaan van voetproblemen.

Podologen behandelen een breed scala aan aandoeningen, waaronder likdoorns, eeltplekken, ingegroeide teennagels en schimmelnagels. Ze schrijven ook vaak orthopedische inlegzolen voor om de voetstand te corrigeren en de druk gelijkmatig te verdelen.

Preventieve zorg is een essentieel aspect van podologische verzorging. Podologen verstrekken advies over schoeisel, voetonderhoud en oefeningen om de voet- en enkelsterkte te verbeteren. Voor mensen met diabetes bieden podologen gespecialiseerde zorg om complicaties te voorkomen en vroegtijdig te detecteren.

Kortom, podologische verzorging is gericht op het bevorderen van de gezondheid van de voeten, het verlichten van pijnlijke aandoeningen en het verbeteren van de mobiliteit. Regelmatige consultaties bij een podoloog dragen bij aan het behoud van sterke, gezonde voeten gedurende het hele leven.

Gespecialiseerde therapeut(en): Joséphine Schiltz

Medische pedicure
bottom of page