top of page

MEDISCHE PEDICURE

De medische pedicure is gericht op het voorkomen en behandelen van voetproblemen, zoals ingegroeide nagels, eelt, likdoorns en andere huidaandoeningen. Lees meer

Een medische pedicure is een voetverzorger die gespecialiseerd is in het behandelen van voetproblemen en aandoeningen. De medische pedicure voert behandelingen uit die gericht zijn op het verhelpen van klachten en het voorkomen van verdere problemen. Deze komen vooral voor bij mensen die beroepshalve veel staan of lopen, sporters, ouderen, patiënten met diabetes, reuma of kanker, enz. De gewone pedicure richt zich daarentegen vooral op het verzorgen en mooi maken van de voeten. 

Een medische pedicure heeft een uitgebreide kennis van de anatomie van de voet en de verschillende aandoeningen die kunnen optreden, zoals likdoorns, ingegroeide nagels, schimmelnagels en eeltvorming. Daarnaast kan de medische pedicure ook advies geven over de juiste schoenen en inlegzolen om voetproblemen te voorkomen of te verlichten.

Een medische pedicure beoordeelt ook de conditie van de voet en identificeert eventuele afwijkingen of aandoeningen. Op basis hiervan kan de medische pedicure een behandelplan opstellen dat aansluit bij de specifieke behoeften van de patiënt.

Het doel van een medische pedicure is om voetproblemen te verlichten en te voorkomen. Een medische pedicure kan ook advies geven over het voorkomen van voetproblemen en het bevorderen van een gezonde levensstijl.

Gespecialiseerde therapeut(en): Klara Knaeps

Medische pedicure
bottom of page