top of page

FASCIATHERAPIE

Fasciatherapie is een vorm van manuele therapie die zich richt op het behandelen van de fascia (bindweefsel) in het lichaam om pijn, stijfheid en andere bewegingsbeperkingen te verminderen en de algemene gezondheid te verbeteren. Lees meer

Fasciatherapie is een vorm van manuele therapie die gericht is op het behandelen van de fascia, een bindweefsel dat zich door het hele lichaam bevindt en alle spieren, botten, organen en zenuwen omhult en verbindt. Het doel van fasciatherapie is om de natuurlijke beweging en balans van de fascia te herstellen, wat kan leiden tot vermindering van pijn, verbeterde mobiliteit en algeheel welzijn.

Fasciatherapie wordt uitgevoerd door een getrainde therapeut die verschillende technieken gebruikt om de fascia te manipuleren en te mobiliseren. De technieken omvatten zachte druk, rekken en beweging van de fascia, evenals diepe massage en triggerpointtherapie. Het is belangrijk op te merken dat fasciatherapie zich richt op de fascia en niet op de spieren zelf.

Fasciatherapie wordt vaak gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen, waaronder chronische pijn, fibromyalgie, whiplash, migraine, rugpijn en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Het kan ook worden gebruikt als aanvullende therapie voor sportblessures en om de algemene gezondheid en welzijn te verbeteren.

Fasciatherapie wordt meestal uitgevoerd op een massagetafel, waarbij de patiënt ontspannen ligt. De therapeut zal eerst een grondig onderzoek uitvoeren om de specifieke problemen en behoeften van de patiënt te bepalen. Vervolgens zal de therapeut verschillende technieken gebruiken om de fascia te manipuleren en mobiliseren. 

 

Het is belangrijk op te merken dat fasciatherapie over het algemeen als veilig wordt beschouwd, maar zoals bij elke vorm van therapie, zijn er mogelijks bijwerkingen. Deze kunnen onder meer zwelling, tijdelijke verergering van pijn en vermoeidheid omvatten. Het is belangrijk om uw therapeut te informeren over eventuele medische aandoeningen of gezondheidsproblemen voordat u met de behandeling begint.

Gespecialiseerde therapeut(en): Anke Christiaansen

Fasciatherapie
bottom of page