top of page

LYMFEDRAINAGE NA PLASTISCHE INGREEP

Lymfedrainage wordt vaak aanbevolen als onderdeel van het herstelproces na plastische ingrepen. Deze techniek helpt bij het bevorderen van het genezingsproces en het verminderen van mogelijke complicaties.

Lees meer

kine-expo-groepspraktijk-kinesist-therapeut-kinesitherapie-antwerpen-fasciatherapie-bindwe

Lymfedrainage wordt vaak aanbevolen als onderdeel van het herstelproces na plastische ingrepen. Deze techniek helpt bij het bevorderen van het genezingsproces en het verminderen van mogelijke complicaties. Er zijn verschillende redenen waarom lymfedrainage nuttig kan zijn na een plastische ingreep.

Een van de belangrijkste voordelen van lymfedrainage is de vermindering van zwelling. Plastische chirurgie kan leiden tot aanzienlijke zwelling in het behandelde gebied. Door het stimuleren van de lymfestroom kan lymfedrainage helpen bij het versnellen van de afvoer van vocht en afvalstoffen uit het behandelde gebied. Dit resulteert in een snellere afname van de zwelling, waardoor patiënten zich comfortabeler voelen en het herstelproces bevorderd wordt.

Daarnaast kan lymfedrainage ook de genezing bevorderen. Door de bloedcirculatie te stimuleren, draagt lymfedrainage bij aan een betere toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar het behandelde gebied. Dit bevordert de celregeneratie en versnelt het herstelproces. Het helpt ook bij het afvoeren van overtollig vocht dat zich kan ophopen rond de wond, waardoor een gezondere omgeving ontstaat voor weefselherstel.

Complicaties na plastische chirurgie, zoals hematomen (bloedophopingen), seromen (vochtophopingen) en fibrose (littekenweefselvorming), kunnen ook worden verminderd door lymfedrainage. Door de lymfestroom te stimuleren, worden bloed en vocht efficiënter afgevoerd, waardoor de kans op het ontwikkelen van deze complicaties afneemt. Dit helpt bij het bevorderen van een soepel en probleemloos herstel.

Ten slotte kan lymfedrainage bijdragen aan een beter cosmetisch resultaat na plastische chirurgie. Door het verminderen van zwelling, het bevorderen van genezing en het voorkomen van complicaties, kan lymfedrainage helpen om sneller te herstellen en het behandelde gebied er natuurlijker uit te laten zien. Het minimaliseert het risico op onregelmatigheden, bevordert een gelijkmatige genezing en draagt bij aan een bevredigend eindresultaat.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle patiënten na een plastische ingreep lymfedrainage nodig hebben. De behoefte aan lymfedrainage kan variëren afhankelijk van het type ingreep, de omvang van de ingreep en de individuele reactie van de patiënt. Het is altijd raadzaam om de specifieke aanbevelingen van je plastisch chirurg op te volgen en met hen te bespreken of lymfedrainage geschikt is in jouw geval.

Gespecialiseerde therapeut(en): Anke Christiaansen

 

Lymfedrainage na PI
bottom of page