top of page

PEDIATRISCHE KINE

Pediatrische kinesitherapie richt zich op het behandelen van kinderen met motorische, neurologische en respiratoire moeilijkheden en het bevorderen van hun ontwikkeling door middel van gespecialiseerde oefeningen en technieken. Lees meer

Kine_Expo_groepspraktijk__0940_edited.jpg

Het doel van pediatrische kinesitherapie is om de motorische ontwikkeling van kinderen te bevorderen en te verbeteren, evenals het behandelen van fysieke aandoeningen die kinderen kunnen ervaren.

Pediatrische kinesitherapie is gericht op het behandelen van een breed scala aan aandoeningen die kinderen kunnen ervaren, waaronder spier- en skeletaandoeningen, neurologische aandoeningen, ademhalingsproblemen, hart- en vaatziekten en aandoeningen die te maken hebben met de ontwikkeling van het zenuwstelsel.

 

Het kan ook worden gebruikt om kinderen te helpen bij het verbeteren van hun grove motorische vaardigheden, waaronder lopen, rennen, springen en maar ook om de fijne motorische vaardigheden te verbeteren. Denk maar aan tekenen, schrijven, knippen, etc.

Een pediatrisch kinesitherapeut zal een evaluatie van het kind uitvoeren om de specifieke fysieke problemen van het kind vast te stellen. Vervolgens zal de therapeut een behandelplan opstellen dat is afgestemd op de individuele behoeften van het kind. Het behandelplan kan bestaan uit verschillende technieken, waaronder oefeningen, manipulatie van de spieren en gewrichten, houdingscorrectie en ademhalingsoefeningen.

Pediatrische kinesitherapie richt zich niet alleen op de fysieke behandeling van het kind, maar ook op het bevorderen van de algehele gezondheid en het welzijn van het kind. De therapeut kan het kind en de ouders voorlichten over een gezonde levensstijl, voeding, slaap en andere factoren die van invloed zijn op de fysieke ontwikkeling van het kind.

Het is belangrijk om op te merken dat pediatrische kinesitherapie een holistische benadering van de zorg voor kinderen omvat, waarbij de behandeling zich niet alleen richt op de fysieke symptomen, maar ook op het emotionele welzijn van het kind en zijn of haar gezin. Het doel van pediatrische kinesitherapie is om kinderen te helpen hun volledige potentieel te bereiken en een gezond en actief leven te leiden.

Gespecialiseerde therapeut(en): Anouche van den Eynde

Pediatrische Kine
bottom of page